fredag 26 april 2013

Vår i luften

Jajjamensan.  För nu bryr jag mig inte om hur mycket snö det kan tänkas drösa ner eller hur mycket åska och drivis som kan följa i dess spår. Våren ÄR här!

De första vitsipporna såg vi den 19 april - och de var ganska så förskrämda - men dock - de VAR ...Några dagar senare besökte vi Gottskär och njöt av härliga saltmättade vindar på den med sponsorpengar byggda bryggan. Där har varje generös bidragsgivare fått sitt namn på en platta - en del har givit en hel bänk och andra har bidragit med en bräda. Bra sätt att få till något som alla har glädje av, tycker jag.
Sambon som var och kollade blodtrycket häromdagen fick ett recept med sig hem. På det stod att han 5-7 ggr/vecka ska ta en promenad på 30 minuter. Så klokt! Dagens promenad företogs i den härliga Nolhagaparken i Alingsås - ja, det är ett favoritställe, vilket ingen läsare av min blogg eller min fb-sida har kunnat undgå att lägga märke till.

Det är inte bara magnoliorna som börjar visa nytt livstecken:Djuren i parken visar sin livsglädje genom att sätta småttingar till världen och sedan nogsamt vaka över dem när de skuttar runt och inspekterar vår kära jord:


Och så avslutar jag min hälsning till våren med den vackra svanen som glider fram över dammen. Våren är här!


4 kommentarer:

 1. Puh, hittade, varför fick jag inte upp denna rutan förut, sidan tog slut vid gilla-och tweet-logona! Nåväl, jag ser sannerligen att det är vår hos dig, och vet du, just idag hittade jag första blåsipporna! Tidigare år har jag kunnat se enstaka vitsippor detta datum också men icke i år. Magnolia undrar jag om den ens växer här uppe. Ja nu är det bara att följa doktorns instruktioner, o de är ju inte svåra att följa denhär årstiden, vänta bara till novemberstormarna viner...
  Ha en fin fortsättning på helgen
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådan tur att du kom rätt till slut ;) - alltid lika roligt när du tittar in.

   Ja - nu är det inga större problem att följa ordinationerna inte. Sedan gäller det ju att få till en rutin och ett "behov" innan höst och vinter gör entré..... Men man får ta det som det kommer. Bättre en promenad i veckan än ingen alls - om det nu skulle bli så illa.

   Ha det gott du också / Kram

   Radera
 2. Hipp hurraaaaa! Ja, nu är den här på "riktigt" :-) Nu kommer förmodligen allt att explodera här uppe, om vi får värme vill säga, för det är så det brukar bli. Vi är segstartade men kommer starkt! :-)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gläder mig att ni äntligen skådar ljuset - även när det gäller växtligheten :)
   Kramis

   Radera