fredag 29 mars 2013

Glad Påsk

Nu har vi lämnat hem Amanda igen. Det har varit intensiva och roliga dagar med den lilla damen i huset. Och så kan jag så klart inte motstå att dela med mig av ytterligare ett foto. Sitter hundar verkligen på det viset?Långfredagen är snart till ända. Vi har ätit matjesill och potatis och avrundat med en äggtoddy. Nu är det fotboll på TV och jag drar mig strax tillbaks med Lars Keplers "Sandmannen". Är säkert lika ruggig som hans tidigare alster, men är den också lika fängslande så har jag några trevliga timmar framför mig - långt från den kontemplation som långfredagens "firande" föreskriver.

Jag misstänker dock att många inte ens vet varför vi har helg på fredagen före påsk. Alla vet ju däremot att på påskafton åker vi till Blåkulla på ett kvastskaft och äter ägg och kittlar varandra med fjäderris.... och så dricker vi litervis med påskmust också förstås. Sedan bränner vi stora bål för att elda upp allt gammalt skräp som vi kastat ut genom bilfönstret under vintern. Brandkåren säger visserligen att det är förbjudet att elda då det är alldeles för torrt i markerna, men det är alltid någon, som inte kan läsa eller höra, som smyger sig dit och tuttar eld på hela härligheten. Det är nog samma en som eldar upp bocken i Gävle varje år.

Förr, före facebooks tid, så hade vi endast våra hemsidor att umgås med likasinnade internetfantaster. Idag har utbudet av umgängesplattformar exploderat och det har inneburit att det känns som att man skriver med ett karbonpapper till hjälp. Och det vill man ju helst inte ha. Nej, man ska helst vara kreativ och omväxlande så att alla ska tycka att det är såååå roligt att läsa det man skriver. Och så dessa foton. Visst är det underligt hur man själv fastnar för några stycken bara - trots att albumet är fullt till bristningsgränsen (och över det - de har drällt över till extern hårddisk också!) och dessa arma bilder hamnar på den ena sidan efter den andra - bara för att man stirrat sig blind på några?

Bara för det så ska jag bjuda på ett som inte funnits på Internet - någonsin. Håll till godo:


Min farmor och farfar - en sommardag någon gång 1953 - 1955.


På den tiden jag gjorde små tanketavlor så förfärdigade jag bl a den här. Alla såg lite undrande ut och begrep inte vad jag syftade på........  Hm - det syns väl tydligt att barnbarnet bar med sig sin älskade gosehund  i ryggsäcken och att han var noga med att hunden skulle kunna se sig om och få lite luft i den svarta garnnosen. Det kallar jag att vara vän det. 

Och eftersom det då är påsk, så avslutar jag med en hemkonstruerad tanketavla med en höna på. 


GLAD PÅSK!
2 kommentarer:

 1. Vad skoj med tanketavlor! Jag målade tankekort, typ vykort där jag klistrade bokmärke och målade text. Det var tider...sen sålde jag dem på värdshuset som vi drev.
  Igår åt vi griljerad skinka med murkelstuvning, det smakade smaskens. Jag får lite ågren över inputen från facebook och andra sidor, är inte med i instagram eller twitter för min hjärna orkar inte med mera...Bandbredden på min sida tog slut igår, gick inte att komma in. Det blir så ibland i slutet av månaden då jag haft många besökare. Nu verkar mitt webbhotell ha fixat det för allt funkar igen. Hoppas ni får en fin påskafton, jag hoppas på många små påskkäringar som jag kan få fota innan jag delar ut godiset!
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste erkänna att jag var mycket mer kreativ tidigare när det gäller internet. Numera är jag nog egentligen bara aktiv på fb och tidvis i bloggen. Finns med på Instagram och Twitter då några goda vänner håller till där, men är mest "tittare" och kommenterar/gillar utan att göra så många egna inlägg.

   Håller med dig om att hjärnan lätt blir överhettad nu för tiden.

   Idag ska vi göra "gravrundan" och tända lite ljus. Dags att ta in lyktorna sedan. Ett klart vårtecken ;)

   Önskar dig och din familj en trevlig påsk! Kramis

   Radera