tisdag 26 mars 2013

EFIT - men mera

EFIT (ett foto i timman) är en trevlig form att berätta om sin dag, tycker jag. Jag har gjort det några gånger tidigare i mina förra bloggar och nu fick jag en spark i baken igen. Åter var det Paula som stod för inspirationen.

Nu är jag ju ganska vältalig, åtminstone när det kommer till det skrivna ordet (irl kan jag vara lite svårpratad om jag är med okända människor), och svårt att hålla fingret från avtryckaren har jag också, så det blir nog lite mer än efit. Men, men - håll till godo: Här är min måndag den 25 mars.

Gästade dottern och fick på morgonkvisten kärt sällskap i sängvärmen. Kl 07:40 såg det ut så här:


Eftersom dottern varit ute med Amanda innan hon gick till jobbet så tog jag det lugnt och 08:40 intog jag en liten frukost. Amanda gillar doften av rökt skinka.


Sedan tyckte hon att det var dags att gå ut en sväng. Och jag skulle bara inte försöka ge mig av utan henne:


I Mössebergsparken hade änderna beslutat sig för att ha morgonsamling på vägen som ledde upp till huset. Killen i bilen på bilden har just backat ett stycke efter att först ha varit alldeles framme vid fåglarna och signalerat och försökt att få dem att flytta sig. Slutligen gav han upp och backade ut till stora vägen och valde en annan väg upp på berget. En fågel fixar inte mycket, men tillsammans ...... - något att tänka på kanske ;) 


Strax därpå fick jag förklaringen till morgonmötet. En ung dam kom cyklande och medförde godsaker till änderna. Gissar att det var en liten morgonrutin de hade, tjejen och fåglarna.


Uppe på Mösseberg smet Amanda in i en (tom t o l) fårhage och fick glädjefnatt: Runt runt, fram och tillbaka:På vägen nerför berget blev det givetvis fotografering igen. Klockan har nu hunnit att bli 10:30


Stavgång är ett populärt sätt att motionera på även uppe på Mösseberg


Väl hemma igen var det dags för en liten mellanfika. Katten Jerry gjorde mig sällskap


medan Amanda valde att vila ut efter promenaden. Det gillade hon att göra ute på altanen i solens sken.


Barnbarnet har påsklov men är ändå en fullt upptagen herre. Han och övriga styrelsemedlemmar i elevrådet har anordnat ett LAN (ungdomar samlas och spelar turneringar i dataspel dygnet runt) med hjälp av en organisation som stöder olika projekt i drogfrihetens anda.  Nu var det dags att packa ner alla prylar som behövdes för att kunna delta och leda och ordna.... Det var - givetvis - datorn, datorskärmar, alla övriga tillbehör för att kunna koppla ihop dom och en massa grejer som jag inte begrep mig på ;)


Dottern jobbade bara halvdag denna måndag eftersom hon bestämt tid med en mäklare för att titta på ett hus som hon eventuellt är spekulant på. Det var ett litet stycke att åka och hungern började göra sig påmind. För att spara tid och stilla det värsta gnaget i maggarna så blev det en sväng till McDonalds Drive In

Och sedan styrdes kosan mot hustitten:


Utsikt från ett av sovrummen - fritt och bra 


Men medan dottern fotograferade inomhus så hittade jag vårtecken i rabatten utanför:


Därpå skjutsade dottern mig till Alingsås, där jag sammanstrålade med sambon. Vi ska vara hundvakter några dagar så vi passade på att låta Amanda få röra på sig lite efter bilfärden. På Mjörn hade isen brutits så att det såg ut som om det gick svallvågor på den:


Och i "Kongo" tog vi en promenad på spången och Amanda tyckte det var spännande att kika över kanten på alla grenar som låg nedanför. Vi avslutade Alingsåsbesöket med att inmundiga var sin våffla och kaffe på Ljungblads. Det var ju våffeldagen, inte att förglömma. 


Som avslutning på dagen - en gyllene solnedgång 


Tack för mig och för en härlig dag!2 kommentarer:

 1. En härlig dag att följa dig på! Ni hade ju t.o.m tur med vädret ;-)
  Kram fina Barbro!

  SvaraRadera
 2. Vad skoj att få följa med på er dag! Du är så duktig både på att fota och berätta! Änderna var ju för härliga, jag måste nog ta o prata med personalen på Coop Nära om de kan sälja mig lite gammalt bröd billigt, vi äter ju inte bröd annars...så det blir inga rester. Jag minns som igår då jag matade änder med min dotter, sedan med min dotterdotter, o nu kan jag snart göra detsamma med min dotterssondotter, det du!
  Ha en underbar dag, solen strålar och fåglarna kvittrar
  Kramen från pörtet

  SvaraRadera